Jeges maci, hó, szerelem / Polar bear, snow, love

ENG ⇓

Ideért a tél végérvényesen, remélem nem látom már hó nélkül ezt a várost, amíg itt vagyok. Szombat délután még eső volt, szomorú is voltam, hogy csak egy kicsit kéne hidegebbnek lennie és már hó lenne. Majd 2 órával később kinéztem az ablakon, és 1-2 cm friss hó volt, Tommi írt is rögtön, hogy hó van. Mert úgy örülök a hónak, mint egy kisgyerek, ezt már ő is tudja. Nem is tudtam abbahagyni a mosolygást egész este. Elmentünk sétálni, addigra már - legalábbis számomra - jelentősebb mennyiségű hó esett, igazi tél álomvilág volt, elsétáltunk a folyóhoz, és csak néztük ahogy esik a hó. Örökre ott tudtam volna maradni.

Szerencsére nem maradtunk, egyfelől lehet, hogy én megfagytam volna, másfelől vasárnapra programunk volt.

Még az orientációs héten eldöntöttem, hogy el akarok menni valamikor a Ranua Zoo-ba, ami körülbelül egy órára van innen. Néhány hete mondtam Tomminak, hogy szeretnék elmenni, vasárnap végre idő is volt rá. Reggelre eléggé behavazott, így már az út is elképesztő volt. Ültem az autóban, és próbáltam visszatartani a könnyeimet. Esett a hó, minden fehér volt, ott ült mellettem erasmusom legnagyobb meglepetése és úton voltunk, hogy egy újabb pontot kipipáljak a bakancslistámon. Tényleg küzdenem kellett az örömkönnyeimmel.

Úton / On the way

Bár sajnos elég drága volt a belépő, örülök hogy nem hagytam ki. Így a hóval egyszerűen elképesztő volt. Nem egy tipikus állatkert, inkább vadaspark jellege volt, főleg északi állatokkal. Nem egy hatalmas park, csupán 2 órát töltöttünk el ott, de a jegesmedvék mindent megértek. Sajnos a többi medve már téli álmot alszik (milyen jó nekik), de a jegesmedvék azt hiszem most találtak magukra. Mikor odaértünk pont játszottak/verekedtek egymással, utána pózoltak egy kicsit, majd nem foglalkoztak velünk tovább, csak lazulgattak. A kölyök macit hazahoztuk volna szívesen. Én a másikat is, de lehet, hogy úgy már kicsit zsúfolt lett volna a lakás. 😂

Szökési kísérlet / Trying to escape

Pózerek / Posers

Szeretet / Love


Továbbra is tartom kijelentésemet, hogy a Fazer csokinál nem igazán létezik jobb csoki a világon. Szerencsére volt egy Fazer Shop a parkban, így bementünk, és végre vettem mézeskalácsos csokit. Tommi azt mondta, hogy olyan íze van, mint a karácsonynak, és igaza van. Aztán mondta, hogy ezért még nem ehetek ilyen csokit, ugyanis még karácsonyi zenét sem hallgathatunk, mert túl messze van a karácsony, ami egyáltalán nem igaz, csupán néhány hét. 😅😒

Hazafele ismét a sírás kerülgetett, ismét a boldogságtól. Mert már nem csak az országot és a természetet szeretem, de őt is.

_______________________________________________________________________________

Winter is finally here. I really hope I will not see this city without snow anymore during my Erasmus. There was only rain on Saturday afternoon, I was even angry a little bit since if it would have been only one or two degrees colder, it would have been snow. Two hours later, when I looked out of my window there was 1-2 cms fresh snow. Tommi just texted me about the snow, he already knows how happy the snow makes me. I could not stop smiling for the rest of the day. We went for a walk in the evening, it was pretty much snow - at least for me - by that time, it was like a winter wonderland. We walked to the river and just watched the snowfall. I could have stayed there forever.

We did not stay luckily. I would have probably been frozen and we actually had plans for Sunday as well.

I decided on the orientation week that I want to go to Ranua Zoo that is like one hour from here. I said to Tommi about it few weeks ago, and we had time to go on Sunday. It was pretty much snow by the morning so even the road was amazing. I just sat in the car trying not to cry. It was snowing, everything was white, the biggest surprise of my Erasmus was sitting next to me and we were on the way to tick a new point on my bucket list. I really had to hold back my tears of joy.

Although the ticket was pretty expensive, I am glad I did not miss the Zoo. It was so amazing with the snow. The park was not that big, we only spent two hours there, there were mostly animals living in the North originally. Polar bears were the best. Unfortunately, others bear were already winter sleeping ( good for them), but the polar bears were awake. When we reached there place they were fighting/playing, then posing to us and that do not care about us anymore, just chilling. We wanted to bring home the little one. Actually I wanted to bring home the big one as well, but it might have been to much in the flat.
Harc / Fighting

Akkor sem eszem meg / I will not eat it
I still think Fazer is one of the best chocolates on the world. There was a Fazer shop near the park so we went in and I finally bought the gingerbread flavor chocolate. Tommi said it tasted like Christmas and he was right. He also said I was not allowed to eat it because Christmas was too far away. I cannot play Christmas music until end of November (under negotiation). Actually Christmas is only few weeks away. 😂😒

I struggled with my tears on the way home as well. I do not love only the country and the nature anymore, but I love him too. 

Megjegyzések

Legnépszerűbb / Most popular

Egy év az életemben / A year in my life

31 nap / 31 days

A világ legboldogabb országa / The happiest country

Egy csipet otthon / A pinch of home

Valaki / Someone